Albóndegas con mazá

Título: Receta Albóndegas con Mazá 04. Obradoiros creativos

Descrición da actividade:

Imprimir a receta.

Ter preparados os ingredientes e seguir as instrucións do PDF descargable.

Albóndigas con mazá

Ingredientes

500 g de carne de pavo, tenreira ou polo mellor enteiro para trocearlo na casa.
Pan do día anterior para raiar ou pan do día anterior.para raiar e mesturar…4 rebandas.
Unha culler de fariña de millo.
Unha mazá
Unha xema de ovo.
Un vaso de viño branco
Patacas kenebeck Catro ou seis, depende do tamaño.
Cebolas 1.
Especias ao gosto.
Leite 1 litro

Receta Albóndegas con Mazá Artesa da Moza Crecha

Pasos:

Imos preparando o puré de pataca.

Asamos as patacas sen pel él rodaxas no forno condimentadas con especias ó gusto. E aceite ou manteiga.unha vez feitas.reservamos.
preparamos a nòsa carne nunha picadora.

Aproveitamos e picamos ben a cebola.mitad vai servir para a arne e outra para a cazola.

Raiamos a mazá e botámoslle un pouco limón para que non se enegrezca.
Metemos o pan en leite, escurrimos ,facemos folerpiñas e mesturamos ca mazá.

Sazonamos a carne co que queirades, nós botámoslle, grans de mostaza, pimenta, xenxibre e sal.


Xuntamos todo con un chisco de pan raiado para que as boliñas non fiquen pegañentas.


É o momento de dorar o resto da cebola, con allo e cando esté transparente, xuntámola coa carne e dorámolas albóndigas, unha exposición doradiñas engadimos un vaso de auga e outro de viño branco, cando evapore o alcohol un pouco de fariña de millo para rematar a salsa.


Collemolas patacas asadas. E metemos na batidora engadimos sal, e leite ao gosto. Ata que quede una pasta. Calentamos.

Colorear segundo se van cumplimentando os pasos cos rotuladores ou ceras

Bó proveito !!!

Recursos Materiais:

  • Impresora
  • Folio A4
  • Rotuladores ou ceras

+ Ingredientes Receta

Notas:

Colaboración cas amigas da Artesa da Moza Crecha. Betanzos

Descargas:

Descarga a receta Albóndegas con Mazá

+ Outros obradoiros

Lista de Obradoiros Creativos

Deixar unha resposta